پایگاه خبری تحلیلی برتر - آيت الله لاريجاني: ستاد حقوق بشر مفهوم نظري حقوق بشر اسلامي را براي جهانيان ترسيم كند
      صفحه اصلی     آرشیو   پیوندها     تماس با ما     RSS

تبلیغات

آيت الله لاريجاني: ستاد حقوق بشر مفهوم نظري حقوق بشر اسلامي را براي جهانيان ترسيم كند

اعضاي شرکت کننده در جلسه ويژه نظارت دوره‌اي جهاني (UPR) با آيت الله آملي لاريجاني رئيس قوه قضاييه ديدار و گفت‌وگو کردند.


به گزارش ايسنا، آيت الله آملي لاريجاني در اين ديدار با توجه به اهميت مباحث نظري در زمينه‌هاي حقوق بشر به ويژگي‌هاي منحصر به فرد اين قبيل مفاهيم در مکتب اسلام اشاره کرد و افزود: ما در مباحث مربوط به حقوق بشر بايد در دو محور فعاليت نماييم، محور اول: بعد نظري و محور دوم اجرايي و عملياتي. در بسياري از کشورهاي غربي اقداماتي صورت مي‌گيرد که با هيچ منطق عقلي سازگاري ندارد ولي همين اقدامات توسط فيلسوفان آنان مورد حمايت نظري گسترده قرار مي‌گيرد و در حقيقت توسط فيلسوفان آنان توجيه فکري مي‌شود.

رئيس قوه قضاييه در اين زمينه به ايجاد کرسي‌هاي نظريه پردازي غرب در کشورهاي جهان سوم به عنوان يکي از اقدامات توجيهي و نظري غرب در مباحث ايجابي ياد کرد و افزود: الان مراکز زيادي در دانشگاه‌هاي جهان سوم درخصوص کرسي‌هاي ليبرال دموکراسي، آزادي بيان و اراده و ساير عناوين حقوق بشري وجود دارند که تلاش مي‌کنند آرام آرام؛ کار نظري را با عالم اجرا وصل نمايند و از اين مراکز بعنوان پشتوانه فکري خود استفاده مي‌کنند.          
لاريجاني ضمن تشکر از ستاد حقوق بشر قوه قضاييه ضرورت توجه بيشتر اين ستاد به بحث‌هاي نظري را خواستار شد و اظهار كرد: در بحث حقوق بشر به اين شکل جديد که در حال حاضر در جهان مطرح است لازم است تلاش نماييم به شکل فعالتري به تشريح نظري و تئوريک مقوله حقوق بشر بپردازيم و نبايد بحث سلبي داشته باشيم بلکه بايد با مقايسه ديدگاه‌هاي غرب به واژه حقوق بشر که بيشتر ماهيتي سياسي دارد به بيان ديدگاه اسلام از منظر ديني و قرآني بپردازيم و آن را براي جهانيان منتشر نماييم.

رئيس قوه قضاييه افزود: در محور اجرايي و عملياتي، بايد حرکت‌هاي حقوق بشر در دنيا را رصد کنيم گاه اين حرکت‌ها صرفاً پوششي براي فشار بر کشورها بخصوص کشورهاي جهان سوم است بايد هوشيار بود و از تمام امکانات براي مقابله معقول و به موقع با اين حرکت‌ها استفاده كرد. بعلاوه کشورهاي مدعي حقوق بشر خود از نقض کننده‌ترين کشورها نسبت به حقوق بشرند. زندان‌هاي گوانتانامو و ابوغريب و حمله به غزه بهترين گواه اين داستانند، بايد از حداکثر توان براي افشاي ماهيت ضد حقوق بشري فعاليت‌هاي آنان استفاده کرد.      
شايان ذکر است در اين ديدار قبل از اظهارات رئيس قوه قضاييه، دکتر محمدجواد لاريجاني مشاور امور بين‌الملل و دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه و اعضاي شرکت‌کننده در جلسه ويژه نظارت دوره‌اي( UPR) به بيان ديدگاه‌ها و نظرات خود پرادختند.

 

 
|
 
نام:
پست الکترونیک:
متن پیام:
کدامنیتی:

 

سرمقاله

راستی شعار امسال چه بود؟

یا مقلب القلوب و الابصار، یامدبر اللیل و النهار، یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الی احسن الحال این دعا، دعای تحویل سال نوست و رمضان، نقطه تحویل حال انسان مومن. همانطور که این دعا پر است از خاطرات زیبای نوروز، پر است از اشتیاق ما به شنیدن کلام رهبری؛ نه از سر عادت، که از سر ارادت. رهبری عزیز با جامع نگری و دوربینی ویژه خود و به عنوان محور اصلی انقلاب، هرسال را برای مردم و مسئولین شاخص گذاری فرموده و راه را تبیین می نمایند. آنکس و آن دولت که از راه تبیین شده رفت، خیر و سعادت و پیشرفت فزاینده را تجربه کرد و آنان که در عملی کردن فرامین دچار اهمال و تزلزل شدند، جز ضرر، عواید دیگری نصیبشان نگردید. قطعا امام خامنه ای ، همانطور که نیاز جامعه به عملی شدن شعار سالانه را مدنظر قرار داده اند، به قابلیت اجرایی کردن آن نیز توجه داشته و توانایی به کار بستن آن را در دولت، در نظر گرفته اند. از اینکه رهبری امسال را به نام « همت و کار مضاعف» مزین فرموده اند، می توان به تعدد کارهای نیمه تمام و روی زمین مانده و دغدغه رهبری در به ثمر رسیدن اندیشه ها و تلاشهای خدمتگزاران پی برد و البته می توان این نتیجه را هم اضافه کرد که ایشان، قابلیت عملی کردن این شعار را در دولت دهم دیده اند و با طرح این شعار، دولت را بر آن بدارند تا با همت مضاعف، کمکاریهایی که در اثر درگیری های سیاسی سال گذشته، اتفاق افتاد را جبران کرده و از روند صعودی رشد همه جانبه ایران اسلامی که در سخنرانی اخیر خویش آنرا به نقل از آمارهای بین المللی، 11 برابر متوسط جهان عنوان کردند، کاسته نگردد. دولت دکتر محمود احمدی نژاد، با تلاشی بی وقفه بر آن است که طعم شیرین خدمت و پیشرفت را باهمت و کار مضاعف خویش به کام مردم بنشاند؛ اما متاسفانه در این میان، مانع تراشیها و سنگ اندازیها در مسیر حرکت دولتی که در حال حاضر از هر جهت در حال مبارزه است، روند خدمت را کند می کند. دولتی که با راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر بعد از گذشت حدود 30 سال از تاسیس، نام خود را در کارنامه درخشان تاریخ ایران ثبت کرد، شایسته آن است که با مساعدت و دور کردن او از جنجال ها و تهمت ها و اختلاف افکنی ها، مسیر حرکت پرشتابش را هموارتر دنبال کند. در هفته اخیر، با جوسازی و غوغا سالاری در مورد رئیس دفتر رئیس جمهور، آنچنان جو را ملتهب و متشنج نشان دادند که همه منتظر واکنش رهبری عزیز در این مورد بودند، که البته بی اعتنایی ایشان به این قضایا و تاکید شدیدشان بر حفظ وحدت، پاسخ قاطعی برای دلهای سلیم و مشتاقان انقلاب اسلامی ایران، به همراه دارد.

ادامه

مقالات

پیام جهانی امام خمینی «ره»

این علی تنها نیست «حسن رشوند»

بيست و نه سال بعد؛‌ فزت و رب الكعبة «ميثم تولايي»

نکاتی در مورد شب قدر «آیت الله جوادی آملی»

توجه به صدق وعده الهی

كدام وحدت؟ چرا اتحاد؟ «احسان صالحي»

مأموریت وهابیون تا سال 2012 چيست؟

گفتگو

کشور به مديران فرهنگي راهبر نياز جدي دارد گفت‌وگو با محمد جعفر محمدزاده

گریه‌های صیاد شیرازی را دوست داشتم «رضا ایرانمنش»

چرا دولت در عرصه سیاست خارجی موفق بوده است؟

گفت‌وگو با علي سعيدلو پس از يك‌سال حضور در ورزش

ناگفته‌‌هايي از سيره رهبر معظم انقلاب

نه، من پشیمان نیستم! «سید حسام الدین سراج»

از فتنه 60 تا فتنه 88

گزارش تصویری

سفر پر خیر و برکت دکتر احمدی نژاد به همدان

حماسه 22 بهمن

چهارمين اجلاس کشورهاي همسايه افغانستان

شهيد استاد مسعود علي محمدي

عظمت عاشورائیان

مردم کروبی را طرد کردند

گزارش تصویری از نماز جمعه تهران به امامت رهبر معظم انقلاب